Фінляндія визнана найщасливішою країною світу: на якому місці у рейтингу Україна

Читать на русском
Україна опинилася на 92 місці у рейтингу найщасливіших країн. До першої трійки рейтингу увійшли Фінляндія, Данія та Ісландія.
Reuters

Фінляндія вже шостий рік поспіль визнана найщасливішою країною у світі. До першої трійки щасливих країн також увійшли Данія та Ісландія.

Рейтинг World Happiness Report за 2020-2022 роки оприлюднили сьогодні, 20 березня.

Під час складання рейтингу автори дослідження враховують ВВП на душу населення, рівень соціальної підтримки, очікувану тривалість життя, свободу вибору, рівень корупції, участь громадян у благодійності та наявність негативних очікувань від майбутнього.

Україна посіла 92 місце у рейтингу. «Незважаючи на масштаби страждань та шкоди в Україні, оцінки життя у вересні 2022 року залишалися вищими, ніж після анексії територій у 2014 році, що тепер підтримується сильнішим почуттям спільної мети, доброзичливістю та довірою до українського керівництва. Довіра до своїх національних урядів зросла у 2022 році в обох країнах, але в Україні набагато більше, ніж у росії», – наголошується у доповіді.

У дослідженні наголошується, що глобальне щастя не постраждало за три роки пандемії: оцінки життя у 2020-2022 роках були «напрочуд стійкими».

«Навіть у ці важкі роки позитивні емоції були вдвічі більш поширеними, ніж негативні, а почуття позитивної соціальної підтримки вдвічі сильніше, ніж почуття самотності», – цитує CNN одного із авторів доповіді, Джона Хелліуелла.

До десятки найщасливіших країн світу також увійшли Ізраїль, Нідерланди, Швеція, Норвегія, Швейцарія, Люксембург, Нова Зеландія. Росія опинилася на 70 місці.

Найбільш нещасними, згідно з рейтингом, є Афганістан та Ліван.

Нагадаємо, Україна піднялася у рейтингу сприйняття корупції.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як змінилися позиції України у міжнародних рейтингах в 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: