Рф продовжує розвідку з БПЛА, ракетна небезпека висока – Гуменюк

Читать на русском
У Чорному морі росія тримає три ракетоносія Калібрів. Активна авіація ворога та безпілотники.
Колаж 24 каналу

Небезпека ракетного удару росіян зараз в Україні досить висока, у Чорному морі рф тримає ракетоносії «Калібрів». Активна авіація ворога та безпілотники.

Про це заявила речник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 18 березня.

Як часто росія зможе завдавати ракетних ударів надалі: у ГУР озвучили прогнозиРакетні удари росіян ще будуть, але їхня масованість залежатиме від запасів, які ворог накопичує.

За словами Гуменюк, зараз у Чорному морі корабельне угруповання ворога складається з 17 кораблів, з них 3 ракетоносія (один підводний). Загальний залп «Калібрів» може сягати 20 ракет.

«Крім того, активність авіації свідчить про те, що вони продовжують розвідувальну діяльність, натомість і безпілотні розвідники також досить активні. Це означає, що збір даних триває. Отже, ракетна небезпека є досить високою», – зазначила вона.

Гуменюк додала, що хоч росія і шукає собі нову тактику дій, але все-таки вона готова діяти «за принципом традицій».

«Щойно заговорили про продовження Чорноморської угоди зернової, почалися атаки «шахедами», знову випробовують наші сили ППО, а це може свідчити про підготовку і суттєвішу зброю у застосуванні, що якраз можуть являти собою ті самі «калібри», – пояснила спікер .

Нагадаємо, раніше Гуменюк припускала, що масовані ракетні атаки росії будуть набагато рідше.

У ГУР припустили, що через брак ракет рф зможе завдавати таких ударів не частіше, ніж раз на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: