У Києві скоротять комендантську годину

Читать на русском
У Києві вже з 26 березня можуть скоротити тривалість комендантської години – згідно з робочим варіантом, вона триватиме з 00:00 до 05:00.
izvestia.kharkov.ua

У Києві збираються скоротити тривалість комендантської години. З 26 березня вона найімовірніше триватиме з 00:00 до 05:00.

Про це повідомляє військова адміністрація столиці.

У КМВА зазначили, що зараз триває процедурне узгодження термінів та порядку зміни тривалості комендантської години. Згідно з робочим варіантом, вона триватиме з 00:00 до 05:00 вже починаючи з 26 березня.

Воєнний стан в Україні: які обмеження діютьВ Україні запроваджено воєнний стан. На нашій інфографіці – які обмеження передбачені законом.

«Зменшення комендантської години узгоджується з метою покращення логістичного забезпечення в столиці України, сприяння сталому розвитку промисловості, підприємництва та економіки в цілому. Новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту для зручності киян та гостей міста Києва. Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць. Підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу подовжити час свої роботи», – сказав глава адміністрації Сергій Попко.

При цьому він наголосив, що війна в Україні не закінчилася, і загрози для Києва та його мешканців залишаються. Тому у разі виникнення підстав заходи безпеки можуть бути посилені.

Нагадаємо, на початку березня на сайті міської ради набрала необхідну для розгляду кількість голосів петиція із закликом скоротити комендантську годину у столиці.

Але у військовій адміністрації відповіли, що влада поки не має наміру змінювати тривалість комендантської години.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: