ВАКС призначив до розгляду справу про заволодіння зерном на 15 млн грн

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням чотирьох осіб у заволодінні державним зерном.
Полтавський КХП

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження про заволодіння зерном на 14,8 млн грн, яке зберігалося на державному підприємстві «Полтавський комбінат хлібопродуктів».

Таке рішення 15 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016170000000334 від 08.07.2016, на 24.02.2023 на 10:30», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у справі обвинувачують колишнього директора ДП «Полтавський КХП» Гліба Ульяненка, чинного керівника ДП «Полтавський КХП» Олега Ілюху, ексвласника ТОВ «Продзернопром» і ТОВ «Хардінвест» Олега Надена та начальника елеватора ДП «Полтавський КХП» Андрія Голюка.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2016-2018 роках директор ДП «Полтавський КХП» Гліб Ульяненко (наразі переховується в росії) у співучасті та за попередньою змовою з директором ТОВ «Продзернопром» Олегом Ілюхою, ексвласником ТОВ «Продзернопром» і ТОВ «Хардінвест» Олегом Наденом, підбуривши начальника елеватора ДП «Полтавський КХП» Андрія Голюка до складання та видачі неправдивих документів, заволоділи зерном пшениці.

Загалом ідеться про зерно пшениці 2 А класу у кількості 1768,85 тон вартістю 9,11 млн грн і 3 А класу у кількості майже 1115 т вартістю 5,68 млн грн, що зберігалося на ДП «Полтавський КХП». Заволодіння відбулося шляхом фіктивного відображення надходження зерна від компаній ТОВ «Продзернопром» та ТОВ «Хардінвест» у бухгалтерському обліку державного підприємства, внаслідок чого державному підприємству завдано шкоди на загальну суму майже 14,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: