У низці областей незабаром можна завершувати опалювальний сезон – Герус

Читать на русском
З початку наступного тижня у деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон через потепління, вважають у енергокомітеті ВР.
фото з відкритих джерел

З початку наступного тижня у деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон через потепління. Це дозволить заощадити енергоресурси.

Таку думку висловив голова енергокомітету Верховної ради Андрій Герус у Telegram.

Опалювальний сезон: з якими проблемами зіткнулися українські містаЯкі в українських містах виникли проблеми під час опалювального сезону 2022/2023 – на інфографіці.

«В Україну поступово приходить тепла весняна погода. Враховуючи прогноз погоди, з понеділка у деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон та зекономити енергоресурси, зокрема газ», – написав він.

Герус констатував, що внаслідок потепління в Україні суттєво знижується споживання електроенергії, збільшуються денні профіцити, оскільки зростає генерація сонячних електростанцій.

«Разом із тим через пошкодження мереж обмеження у подачі електроенергії останніми днями були у Києві, Харкові, Житомирі, Одесі. Це ще раз підкреслює актуальність ідеї розподіленої генерації - електростанції мають бути максимально наближені до зон споживання. У випадку міст - це дахи будинків, які можуть використовуватися для СЕС», – додав він.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль розповідав, чи вистачить ресурсів до кінця опалювального сезону.

У ДТЕК заявили, що наступний опалювальний сезон буде не легшим, ніж поточний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: