Ізраїлю передали список потреб ЗСУ: Кулеба розповів, що очікують отримати насамперед

Читать на русском
Глава МЗС обговорив зі своїм ізраїльським колегою Елі Коеном питання надання Україні військово-технічної допомоги. Кулеба заявив, що вже передав Коену список екстрених потреб ЗСУ.
Фото: Globallookpress

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з главою МЗС Ізраїлю Елі Коеном, який 16 лютого прибув до Києва з візитом.

Під час спільного брифінгу голова української дипломатії порушив питання надання Україні військово-технічної допомоги.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

Кулеба заявив, що вже передав Коену список екстрених потреб ЗСУ і тепер очікує від Ізраїлю рішень, зокрема щодо захисту українського неба.

«Нас цікавить не лише гуманітарна допомога, а й інші речі. Ізраїлю відомий наш список військових потреб. Ми передавали його минулому уряду, тепер передали цьому. Чекаємо на прийняття відповідних рішень. Насамперед йдеться про захист українського неба», – повідомив Кулеба.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху у телефонній розмові з французьким президентом Еммануелем Макроном заявив про готовність надати Україні військову допомогу.

Також він говорив, що влада країни вивчає можливість передачі Україні комплексу «Залізний купол».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: