Тепло для 180 тисяч осіб: Україна отримала від Данії 20 котелень

Читать на русском
Котли встановлять у місті покриття потреб у опаленні 80% населення. Програма за 4,5 млн євро включає монтаж та обслуговування котелень.
undp.org

Данія виділила 4,5 млн євро на закупівлю нових мобільних контейнерних котелень для України. 20 газових котлів потужністю 39 МВт вже прибули в Україну. Вони забезпечать опаленням понад 180 тис осіб.

Про це повідомляється на сайті міжнародної фінансової організації Nefco, через яку були виділені кошти на закупівлю котелень.

«Профінансований проект зможе забезпечити близько 30-40% потреб громадян у теплопостачанні. Заходи включають монтаж нових котлів, прокладання нових труб, профілактичні кроки щодо запобігання замерзанню систем теплопостачання взимку, а також технічне обслуговування систем для забезпечення їх надійної безперервної роботи», – йдеться у прес-релізі.

Котельні зможуть забезпечувати теплом близько 80% населення міста, де вони будуть встановлені.

«Данія та Україна – дуже близькі партнери, і приємно бачити, що наше партнерство також може забезпечувати підтримку критично важливої інфраструктури теплопостачання у східній Україні. Підтримка роботи системи теплозабезпечення має вирішальне значення для стійкості та боєздатності країни», – заявив посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

Крім того, нові котли дозволять зменшити споживання газу приблизно на 1,7 млн кубометрів на рік. Це дозволить скоротити викид CO2 на приблизно 3400 тонн щороку.

Нагадаємо, Данія передала Україні всі свої гаубиці Caesar.

Раніше Данія взяла шефство над відновленням Миколаєва.

Також повідомлялося, що Данія виділить $43 млн на закупівлю зброї для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: