У Грузії прокремлівські активісти спалили прапор Євросоюзу

Читать на русском
Учасники проросійської групи провели марш у Тбілісі, під час якого зірвали та спалили прапор Європейського союзу.
Скріншот: Mariam Nikuradze / Twitter

У Грузії прихильники та лідери прокремлівської радикальної групи «Альт-Інфо» зірвали прапор Європейського союзу біля будівлі парламенту Грузії та спалили ще кілька стягів ЄС.

Як повідомляє видання «Эхо Кавказа», учасники групи «Альт-Інфо» провели марш у центрі Тбілісі «проти агентів» та осіб, які, за думкою активістів, «намагаються втягнути Грузію у війну».

Під час акції проросійські демонстранти вимагали звільнення людей, затриманих у Тбілісі 5 липня 2021 року, коли під час гомофобних протестів постраждали журналісти. Саме «Альт-Інфо» запам'яталися загалу як одні з організаторів насильства проти журналістів.

Також активісти вимагали проведення референдуму щодо законопроєкту про «іноагентів».Лідери «Альт-Інфо», які взяли участь в акції, виступили з антизахідними та гомофобними заявами.

«Наш дім – не Захід, наш дім – Грузія», – заявив один з них.

Нагадаємо, що після ухвалення законопроєкту про «іноагентів» у першому читанні у Тбілісі спалахнули масові протести та навіть зіткнення з правоохоронцями. Врешті решт парламент Грузії відхилив скандальний законопроєкт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: