Росіяни збільшили кількість ракет «Калібр» у Чорному морі

Читать на русском
Станом на ранок суботи, 11 березня, російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі один ракетоносій.
Укрінформ

Станом на ранок суботи, 11 березня, російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі один ракетоносій.

Про це повідомляє ВМС ЗСУ у Facebook.

Відомо, що один ракетоносій, який наразі знаходиться у Чорному морі, має загальний залп підготовлених до пуску «Калібрів» із семи ракет.

«В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет «Калібр» загальний залп до 7 ракет», – йдеться в повідомленні.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

Тим часом в Азовському морі перебуває один ворожий корабель. Тоді як в Середземному морі росіяни зменшили чисельність угруповання до семи ворожих кораблів, з них 3 носії крилатих ракет «Калібр», який має загальний залп до 20 ракет.

Нагадаємо, 9 березня росія випустила по Україні 81 ракету. ЗСУ вдалося знищити 34 крилаті ракети і 4 безпілотники. Міністерство оборони рф заявило, що масована ракетна атака на Україну стала «ударом відплати за Брянську область».

Особливість обстрілу полягала в тому, що рф використала відразу шість гіперзвукових ракет «Кинджал», знищувати які ЗСУ поки що можливості не мають. «Кинджал» – це дорога ракета, яких у росії до того ж не дуже багато: до початку повномасштабної війни, за даними розвідки, запас становив до 50 одиниць. Ще 15 ракет було випущено по Україні до вчорашнього дня. Коли й проти яких об'єктів росія їх використала – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: