СБУ затримала колаборанта, який організував трансляцію телеканалів рф в окупації

Читать на русском
СБУ викрила колаборанта, який під час окупації Куп’янська, що на Харківщині, організував трансляцію російських телеканалів.
ssu.gov.ua

СБУ викрила колаборанта, який під час окупації Куп’янська, що на Харківщині, організував трансляцію російських телеканалів.

Про це пише Служба безпеки України у Телеграмі.

Слідчі встановили, що зрадник добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Росіяни призначили колаборанта «виконуючим обов’язки провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення управління зв’язку та масових комунікацій».

Перебуваючи на «посаді» він організував мовлення центральних російських телеканалів на частотах українського ефірного цифрового телебачення. Для цього використовував телекомунікаційне обладнання Куп’янської телевежі.

«Таким чином ворог поширював дезінформацію серед місцевих жителів про війну у вигляді сюжетів й передач пропагандистів. Майже увесь ефірний контент був спрямований на заперечення російської агресії та виправдання злочинів росії», – додають в СБУ.

Варто зауважити, що зраднику загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України оголосила підозру власниці херсонського телеканалу, яка займалася розкручуванням медійного образу гауляйтера Сальдо.

Також СБУ повідомила про затримання керівників російської катівні у Херсоні. За даними слідства, вони добровільно пішли на співпрацю з рф і погодилися увійти до керівництва «управління служби виконання покарань у Херсонській області».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: