Папа Римський попросив «не миритися з війною» та пам'ятати про українців

Читать на русском
Папа Римський Франциск закликав «не миритися з війною», не забувати про багатостраждальний український народ у молитві та в конкретних справах солідарності.

Папа Римський Франциск закликав «не миритися з війною», не забувати про багатостраждальний український народ у молитві та в конкретних справах солідарності, а також заявив, що «мир можливий».

Про це понтифік повідомив під час зустрічі з прочанами у Ватикані, пише Vatican News.

Папа Римський закликав світ знищити ядерну зброюПапа Римський Франциск назвав використання та володіння ядерною зброєю аморальним та закликав знищити її.

«Залишатимемося завжди близькими з нашими братами та сестрами в багатостраждальній Україні, близькими в молитві і близькими в конкретній солідарності. Мир можливий! Не миритимемося з війною!», – закликав Папа Франциск, звертаючись до прочан, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на недільну молитовну зустріч.

Під час ранкової недільної Святої Меси з нагоди Всесвітнього дня бідних очільник католицької церкви у своїй проповіді також згадував про жорстокість, яку зазнає український народ, і закликав мир до молитовної та матеріальної солідарності з українським народом.

Раніше Папа Римський Франциск заявив, що жорстокість російських окупантів на війні проти України не притаманна російському народу, який вважає «великим».

Глава УГКЦ Святослав Шевчук після скандальної заяви понтифіка подарував Папі Римському Франциску фрагмент російської міни, яка у березні знищила фасад храму на Київщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: