Папа Римський закликав пам’ятати про українців, які «переживають це Різдво в темряві та холоді»

Читать на русском
Папа Римський Франциск в урочистому посланні з нагоди Різдва Христового побажав миру народові України та закликав зупинити війну.
vaticannews

Папа Римський Франциск в урочистому посланні з нагоди Різдва Христового побажав миру народові України та закликав зупинити війну.

Про це пише Vatican News.

Папа Римський Франциск попросив у Бога просвітити уми тих, хто має владу, щоби змусити замовкнути зброю та негайно покласти край цій безумній війні.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

«Нехай же наш погляд наповниться обличчями братів і сестер - українців, які переживають це Різдво в темряві, холоді, далеко від своїх домівок через знищення, спричинені десятьма місяцями війни. Нехай же Господь учинить нас готовими до конкретних жестів солідарності, щоби допомагати тим, хто страждає, та просвітить уми тих, хто має владу, щоби змусити замовкнути зброю і негайно покласти край цій безумній війні!» – заявив він.

Раніше Папа Римський Франциск закликав вірян менше витрачати на різдвяні свята та подарунки цього року, а заощаджені кошти пожертвувати українцям, щоб допомогти пережити зиму.

Також закликав «не миритися з війною», не забувати про багатостраждальний український народ у молитві та в конкретних справах солідарності, а також заявив, що «мир можливий».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: