Втрата літака «Мрія»: екскерівникам «Антонова» повідомили про підозру

Читать на русском
Колишнім керівникам Антонова повідомили про підозру – вони перешкоджали організації оборони Гостомельського аеродрому, що призвело до його тимчасового захоплення та знищення літака Мрія.
Суспільне

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому гендиректору ДП «Антонов», його заступнику та начальнику підрозділу з авіабезпеки, чиї дії, за версією слідства, призвели до знищення літака «Мрія».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За матеріалами слідства, у січні-лютому 2022 року чиновники прямо заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на Гостомельському аеродромі. Для цього було надано розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об'єкта.

Керівництво «Антонова» не вжило заходів для збереження літака «Мрія» – деталі розслідування СБУУ СБУ розповіли деталі розслідування знищення літака Мрія на початку російського вторгнення. Керівництво Антонова, незважаючи на застереження держорганів, не вжило заходів для збереження літака.

Такі дії призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів та знищення літака АН-225 «Мрія», заявили в СБУ.

На підставі зібраних доказів усім трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань у особливий період, що спричинило загибель людей та інших тяжких наслідків).

Двом фігурантам виробництва обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності колишнього заступника гендиректора ДП «Антонов», який зараз переховується від правосуддя – його оголошено у розшук.

Нагадаємо, флагман української авіації Ан-225 «Мрія» був знищений 27 лютого під час атаки російських військових на аеродром у Гостомелі.

У жовтні в СБУ заявили, що чиновники ДП «Антонов», незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів щодо збереження літака.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: