Сили оборони вразили пункт управління, 2 логістичних центри та ЗРК ворога – Генштаб

Читать на русском
Росіяни не відмовляються від своїх намірів повністю окупувати Україну. Основні зусилля ворог зараз зосереджує на веденні наступальних дій на сході країни.
Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни не відмовляються від своїх намірів повністю окупувати Україну. Основні зусилля ворог зараз зосереджує ведення наступальних дій Сході країни.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, опублікованому 9 березня.

За цю добу рф завдала чергового масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури і будинків цивільного населення. Усього супротивник здійснив пуск 84 ракет різного базування. 34 ракети були знищені нашими захисниками, ще 8 не досягли своєї мети. Також ворог завдав 12 авіаційних ударів, зокрема використав 8 БпЛА типу Шахед-136. Половина яких була збита.

Скільки цивільних українців загинуло за час повномасштабної війниДинаміка втрат серед цивільних українців за час повномасштабної війни – на інфографіці. Цифри приблизні, до них входять лише підтверджені ООН дані.

«Не маючи значних успіхів на полі бою, ворог продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права», - зазначили у Генштабі.

Українська армія відповіла на злочини росіян ударами по районах зосередження складу та техніки ворога.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 7 таких ударів. Крім того, підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичні центри, 3 боєприпаси, станцію РЕБ та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмових дій міста Бахмут. Наші захисники відбили численні атаки в районах Бахмута та Івановського. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Міньківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Курдюмівка та Майорськ Донецької області

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів, серед них – Дворічна, Гряниківка, Західне, Кислівка та Берестове Харківської області; Невське та Краснопопівка в Луганській області, а також Роздолівка Донецької області.

Виявили понад 7 тисяч ворожих об'єктів: у ГУР розповіли про результати роботи «народного супутника»За п'ять місяців за допомогою апарату ICEYE розвідники дослідили майже тисячу районів розташування російських окупантів. Було виявлено 360 наметів та понад 7 тисяч об'єктів техніки.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник проводив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Невельське, Мар'їнка, Перемога та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборонні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, розташованих неподалік лінії зіткнення, зокрема: Новосілка і Новополь Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Кам'янське Запорізької області, а також Михайлівка Херсонської області та Херсон.

В окремих населених пунктах тимчасово захопленої Херсонської області спостерігається активізація мародерства російськими загарбниками.

«Окупанти вивозять із Голої Пристані та Нової Збур'ївки награбоване майно, побутову техніку, вантажними автомобілями, якими доставляли боєприпаси своїм підрозділам», –повідомили представники ЗСУ.

Нагадаємо, минулої доби в Україні було знищено 590 окупантів, 5 танків, 13 бойових броньованих машин, 2 артилерійські системи, засіб ППО.

Раніше ЗМІ озвучили загальні втрати російської армії у боях під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: