САП у вересні скерує до суду справу ексміністра юстиції Лукаш

Читать на русском
Антикорупційні органи попросили суд обмежити сторону захисту у строках на ознайомлення з розслідуванням щодо колишнього міністра.
Олена Лукаш

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 2 вересня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції Олени Лукаш та інших підозрюваних у справі про заволодіння 2,52 млн грн.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 2 березня обмежено сторону захисту в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Встановити стороні кримінального провадження з боку захисту, а саме - підозрюваним (Олені Лукаш та ще 11 особам – ред.) та їхнім захисникам, які мають або матимуть такі повноваження у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №42014000000000409 від 20.05.2014, строк до 02.09.2023 включно, для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого сторона кримінального провадження з боку захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Генеральна прокуратура України змінила повідомлення про підозру ексміністру Лукаш. Під час досудового розслідування підозрюваним інкримінується заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, виділених Мін'юстом на закупівлю послуг, необхідних для виконання загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу, затвердженої Законом України від 18.03.2004 на загальну суму 2,523 млн грн. Слідство у справі завершили і в 2019 році передали її до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше в 2014 році Генпрокуратура розпочала кримінальне провадження щодо Лукаш. У 2015 році їй повідомили про підозру в заволодінні бюджетними коштами та вчиненні службового підроблення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: