Заволодіння угіддями «Сухолуччя»: стосовно Януковича проводитимуть заочне слідство

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про надання дозволу на заочне слідство.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура отримали дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього президента-втікача Віктора Януковича та ще трьох осіб за підозрою у заволодінні мисливськими угіддями «Сухолуччя» під Києвом.

Таке рішення 20 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування - задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №42016000000000785 від 22.03.2016 стосовно підозрюваних», – ідеться в рішенні.

За версією слідства, експрезидент Віктор Янукович за пособництва трьох осіб заволодів державним майном – земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолицької сільської ради Вишгородського району Київської області. Йшлося про державне господарство «Сухолуччя», територія якого складає 17,48 га, а його вартість понад 22 млн грн. Угіддями заволоділи шляхом оформлення на ТОВ «Дім Лісника», підконтрольне експрезиденту України Януковичу.

Нагадаємо, у 2016 році на той момент генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв наприкінці 2016-початку 2017 років скерувати справу Януковича про «Сухолуччя» до суду. Влітку 2016 року частину провадження направили до Шевченківського районного суду міста Києва. У цьому епізоді є 18 обвинувачених, зокрема: колишній голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко, ексдиректор Дніпровсько-Тетерівського держлісгоспу Микола Гордійчук, експомічник прем'єра (на той момент Віктора Януковича) Микола Коломієць, ексдиректор ТОВ «Дім Лісника» Юрій Булава, директор ТОВ «Київуніверсалсервіс» Василь Гулик та один з керівників цієї ж організації Олександр Файніцький. З 2016 року там досі немає вироку.

У червні 2021 року угіддя «Сухолуччя» передали в управління мережі готельно-ресторанних комплексів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: