ВАКС призначив до розгляду справу депутата Черкаської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання у справі стосовно депутата з Черкащини, якому інкримінують брехню в декларації.
Володимир Братаніч

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням депутата Черкаської обласної ради від всеукраїнського об'єднання «Черкащани» Володимира Братаніча у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 3 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити об 11:00 13 березня 2023 року судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні №52021000000000631 від 30.12.2021 за обвинуваченням (Володимира Братаніча – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, як встановило Національне агентство з питань запобігання корупції, депутат Братаніч не задекларував позашляховик за півмільйона гривень та свої корпоративні права у фермерському господарстві. У висновку вказувалося, що він не вказав вартість земельної ділянки в с. Копіювата Канівського району Черкаської області загальною площею 46 966 квадратних метри. За даними оренду договору цієї ділянки, її нормативна грошова оцінка складає 72 088 грн.

Також політик не задекларував вартість автомобіля Mitsubishi Pajero Sport 2018 року випуску. Згідно договору купівлі-продажу від 8 грудня 2020 року, вартість автівки складає 565 тисяч грн. Сам депутат пояснив, що нібито він зазначав вартість транспортно засобу, але вона не зберіглася нібито через технічний збій. Однак ці пояснення не спростовують недостовірності зазначених їм відомостей.

Крім того, Братаніч не зазначив наявність у нього 74,7% корпоративних прав у статутному капіталі фермерського господарства «Кичинці» вартістю 3,05 млн грн. Депутат пояснив, що 17 грудня 2020 року продав ці корпоративні права на підставі договору купівлі-продажу. Також був складений відповідний акт приймання-передачі частки. Водночас НАЗК встановило, що згідно офіційних даних Братаніч станом на 31 грудня 2020 року досі був власником цієї частки і тому мав зазначити її в декларації. Так само цю фірму треба було зазначити в розділі про кінцевого бенефіціара. В грудні 2022 року САП скерувала справу до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: