Стало відомо, хто саме з опозиції побореться з Ердоганом на президентських виборах

Читать на русском
Лідери опозиційних партій віддали перевагу Кемалю Кілічдароглу замість мера Стамбула Екрема Імамоглу.
Anadolu Agency

Лідер турецької опозиції Кемаль Кілічдароглу 6 березня став головним суперником президента Реджепа Таїпа Ердогана на виборах, які відбудуться 14 травня.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зазначається, що альянс із шести опозиційних партій обрав Кілідароглу своїм кандидатом у президенти. 74-річний Кілідароглу є головою другої за величиною партії країни, Республіканської народної партії.

Очікується, що майбутні вибори для чинного президента стануть найскладнішими за весь час його 20-річного правління. Вони проходять на тлі економічних потрясінь та критики реакції уряду на руйнівні землетруси.

Варто зазначити, що президентські вибори у Туреччині мають відбутися 14 травня. Вони вирішать, чи країна йтиме в бік демократичного курсу або продовжить все більш авторитарне правління Ердогана на третє десятиліття.

Нагадаємо, «Слово і Діло» повідомляло, коли мають відбутися наступні вибори керівників країн-партнерів України.

Нещодавно пройшли президентські вибори в Чехії. Новим президентом країни став колишній генерал НАТО Петр Павел - він має проєвропейські погляди та повністю підтримує Україну в її боротьбі з росією, а також планує навесні відвідати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: