Зведення Генштабу: окупанти намагаються наступати, але зазнають важких втрат

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на проведенні наступальних дій на п'яти напрямках на сході України.
Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти, незважаючи на величезні втрати, не залишають спроб штурмувати позиції українських військ на східному фронті.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 6 березня.

За минулу добу ворог не змінив тактику і напрямок своїх ударів – росія намагається наступати на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Зеленський провів засідання Ставки: обговорили доцільність оборони БахмутаГоловнокомандувач Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ Олександр Сирський виступили за продовження оборони міста та посилення позицій ЗСУ.

Протягом доби противник завдав 42 авіаційних та 5 ракетних ударів. Зокрема, під час завдання авіаційних ударів ворог використав 11 БпЛА типу Шахед-136, 9 з яких було збито. Здійснив понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка. Здійснив артилерійські обстріли низки населених пунктів.

На Бахмутському напрямку росіяни, не зважаючи на втрати, продовжують штурмувати місто Бахмут і його околиці. Також ворог вів наступ у районах населених пунктів Желєзнянське, Дубово-Василівка та Іванівське – успіху не мав. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Годинник-Яр, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Дружба, Майорськ, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Невельське, Мар'їнка та Перемога Донецької області.

У Генштабі зазначають, що через колосальні втрати росіяни вживають заходів щодо поповнення особового складу новими «кадрами».

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

«Нещодавно у тимчасово окупованому Донецьку військові комісаріати отримали вказівку щодо уточнення персональних облікових даних офіцерів запасу віком до 65 років включно. А також солдатів, сержантів та прапорщиків запасу до 50 років», – розповіли у Генштабі.

У готелі «Донбас» міста Кадіївка тимчасово окупованої Луганської області працює військово-лікарська комісія. Її робота спрямована на визнання придатними поранених військовослужбовців 2 армійського корпусу російських окупаційних військ, для подальшого їх повернення до ладу. Таким чином російське військове керівництво намагається оперативно відновлювати свої підрозділи.

Українські військові за добу завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, вразили зенітно-ракетний комплекс та протиповітряну оборону ворога на вогневій позиції.

Нагадаємо, минулої доби, 5 березня, українські військові ліквідували 650 російських солдатів. Отже, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 153 770 військових.

Раніше повідомлялося, що через великі втрати у важкій бронетехніці росіяни повертають на бойову роботу 60-річні бойові танки Т-62.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: