Кульмінація нинішніх операцій рф, дозволить українським бійцям розпочати контрнаступ – ISW

Читать на русском
Атаки російських військових у Донецькій та Луганській областях створюють добрі умови для контрнаступу ЗСУ.
Генштаб ЗСУ

Атаки російських військових у Донецькій та Луганській областях створюють добрі умови для контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни.

Зокрема, мова йде про швидку кульмінацію наступу окупантів біля Бахмута, спробу штурму Вугледара і наступ в Луганській області, що наразі зупинився. Усі ці події створюють хороші умови для українських контрнаступальних операцій.

На початку лютого експерти ISW вважали, що російські сили повернули собі ініціативу на сході України. Проте вони так і не змогли скористатися отриманою ініціативою, щоб досягти якихось значних успіхів.

«Війська рф, ймовірно, втратять ініціативу в Україні найближчими місяцями через очікувану кульмінацію їхніх трьох основних наступальних операцій», – зазначають у повідомленні.

Раніше ЗСУ перехопили ініціативу після кульмінації російського наступу щодо захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська у липні минулого року, а за кілька місяців провели контрнаступальні операції на Харківщині та Херсонщині. Відтак кульмінація нинішніх наступальних операцій росії, ймовірно, дозволить українським силам розпочати контрнаступ у будь-якому місці вздовж лінії фронту.

Нагадаємо, ворог зосереджує свої сили на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби, 5 березня, українські захисники відбили понад 95 атак противника на цих напрямках.

Водночас медики окупантів приховують дані про втрати в Україні, проте загарбники розуміють масштаби смертей, тому відмовляються йти в наступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: