Зеленський зустрівся у Львові з президенткою Європарламенту

Читать на русском
У суботу, 4 березня, український лідер Володимир Зеленський зустрівся з президенткою Європарламенту Робертою Метсолу.
president.gov.ua

У суботу, 4 березня, український лідер Володимир Зеленський зустрівся з президенткою Європарламенту Робертою Метсолу.

Про це йдеться на сторінці у Facebook президента України.

Відомо, що зустріч відбулася у Львові.

«Дякую за лідерство в підтримці України з перших днів цієї жахливої війни та важливі рішення, ухвалені Європарламентом. Зокрема, 1 березня минулого року, на другий день після подання нашої заявки на членство в ЄС, Європейський парламент ухвалив резолюцію про підтримку та необхідність надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС», – написав Зеленський.

Він у дописі наголосив, що Україна прагне якнайшвидше завершити виконання рекомендацій Європейської комісії та розпочати переговори про вступ до ЄС цього року.

Нагадаємо, у п'ятницю, 3 березня, президент України Володимир Зеленський разом із першою леді прибув із робочим візитом до Львівської області. Там він зустрівся із президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом. Глави держав разом відвідали Поле почесних поховань Личаківського цвинтаря, де вшанували пам'ять українських воїнів, які загинули внаслідок вторгнення росії.

Також повідомляли, що президентка Європейського парламенту ввечері 3 березня прибула до Києва, де зустрілася зі спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: