Рф наразі не планує проведення наступальної операції з Білорусі – Гаюн

Читать на русском
Росія не планує проведення наступальної операції з території Білорусі найближчим часом, адже не накопичує там свої сили.
Укрінформ

Росія не планує проведення наступальної операції з території Білорусі найближчим часом, адже не накопичує там свої сили.

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн».

Моніторингова група зафіксувала у Білорусі нову хвилю ротації російських підрозділів, які проводили навчання на полігонах. Бійців відправляють у зони бойових дій, натомість на полігони підвозять нових мобілізованих.

Зокрема, була помічена така активність:

  • на станції Полонка повідомлялося про розвантаження ешелону з технікою ЗС рф.
  • на станції Лісова готувався до відправки ешелон із особовим складом ЗС рф.
  • у напрямку Осиповчів пройшов ешелон з технікою та особовим складом ЗС рф.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Активність переміщень ЗС рф залізницею вказує на проведення нової хвилі ротації підрозділів, які завершили курс підготовки та бойового злагодження на полігонах ЗС РБ», – йдеться в повідомленні.

«Беларускі Гаюн» стверджує, що ротація частини російського контингенту регіонального угруповання військ свідчить, що рф не накопичує свої сили в Білорусі. Відповідно, у короткостроковій перспективі загарбники не планують проведення наступальної операції з території Білорусі.

Нагадаємо, навчання збройних сил рф та Білорусі продовжено як мінімум до 13 березня.

Раніше повідомлялося про те, що білоруські бійці покращують навички, але й досі не готові до наступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: