У ЄС розповіли, скільки сонячних панелей отримає Україна найближчим часом

Читать на русском
Фон дер Ляйєн впевнена, що інші європейські компанії, а також держави-члени надихнуться цим вчинком і теж спрямують в Україну сонячні панелі.
Фото: Єврокомісія

Європейський Союз допоможе Україні зміцнити енергетичну інфраструктуру.

Про це у своєму Twitter повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

За її словами, незабаром керівництво ЄС надасть нашій країні 5700 сонячних панелей, виготовлених за підтримки Європейського фонду інновацій.

«Росія навмисно б'є українською енергетичною інфраструктурою. Ми хочемо допомогти Україні відновити електропостачання та відновити пошкоджену інфраструктуру. Зараз я можу оголосити, що першу партію сонячних панелей незабаром буде доставлено в Україну», – повідомила фон дер Ляйєн.

Вона уточнила, що така кількість сонячних панелей може покрити 11 000 квадратних метрів дахів громадських будівель, шкіл, лікарень та пожежних частин.

Фон дер Ляйєн впевнена, що інші європейські компанії, а також держави-члени надихнуться цим вчинком і спрямують в Україну сонячні панелі.

Нагадаємо, що енергосистема України працює без дефіциту вже 20 днів поспіль. Споживання електроенергії в країні повністю забезпечується українською генерацією та несуттєвим імпортом.

Раніше в Кабміні заявили, що Україна пройшла найважчий період опалювального сезону 2022-2023 і витримала безперервний енергетичний терор росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: