В Україні вперше виставили на приватизацію морський порт: деталі

Читать на русском
Фонд державного майна підготував приватизацію морського торговельного порту Усть-Дунайськ. Стартова ціна 60 млн. гривень.
privatization.gov.ua

Фонд державного майна підготував приватизацію морського торговельного порту Усть-Дунайськ. Це буде перший продаж морського порту за часів незалежності України.

Про це повідомляється на сайті ФДМ у четвер, 22 грудня.

У Фонді держмайна назвали очікувану суму прибутку від приватизації цього рокуУ ФДМ заявили, що від приватизації цього року сподіваються залучити до бюджету понад 600 млн гривень. Приватизація під час війни, зокрема, суттєво скоротити витрати держави на утримання майна.

Приватизаційний аукціон відбудеться 17 січня на сайті Prozorrо.Продажі. Стартова ціна 60 млн. гривень.

«Усть-Дунайськ одним з перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес», – сказав голова Фонду Держмайна Рустем Умеров.

Після початку війни порт було заблоковано. Проте вже 1 квітня він поновив роботу. Того дня звідти вийшло перше судно. Відтоді порт перевалив на експорт 153 тисячі тонн зерна. Крім того, він обробляє імпортні вантажі, наприклад, сіль, рис. З 1 квітня порт перевищив 58,3 тисячі тонн імпортних споживчих товарів.

За січень-вересень цього року Усть-Дунайськ отримав 848 тисяч гривень чистого прибутку. За січень-листопад він сплатив понад 9 млн. гривень податків до бюджетів усіх рівнів.

Порт складається з трьох активів: самого порту у місті Вилкове Одеської області, портопункту Кілія в однойменному місті та бази обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш.

Нагадаємо, у вересні в Україні відновилася мала приватизація. Продали одразу два спиртзаводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: