ВАКС призначив до розгляду справу про підкуп голови Держінспекції архітектури

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинувальним актом стосовно представника однієї з девелоперських компаній.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті обвинувачення представника девелоперської компанії Perfect Group Сергія Саміляка в намаганні за 120 тисяч доларів підкупити голову Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса.

Таке рішення 2 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52021000000000566 від 06.12.2021, за обвинуваченням (Сергія Саміляка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, на 06.02.2023», – йдеться в рішенні.

За версією обвинуваченням, обвинувачений Саміляк діяв в інтересах компанії-забудовниці Perfect Group, яка намагалася за 120 тисяч доларів отримати в ДІАМ сертифікат про прийняття в експлуатацію зведеної з порушеннями багатоповерхівки.

На початку лютого 2022 року особу викрили в момент передачі неправомірної вигоди, а пізніше повідомили про підозру. Досудове розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2021 року за заявою голови ДІАМ.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що йдеться про представника девелоперської компанії Perfect Group Сергія Саміляка, який запропонував неправомірну вигоду за введення в експлуатацію будівель ЖК «Терракота».

Він запропонував голові ДІАМ за введення об'єктів в експлуатацію надати неправомірну вигоду з розрахунку 2 долари за 1 квадратних метр, а за одержання дозволу на виконання будівельних робіт - неправомірну вигоду з розрахунку 1,5 долари за 1 кв. м. Площа ЖК «Терракота» складає 60 000 кв. м, тобто йшлося про суму 120 тисяч дол. Також під час обговорень Саміляка зі службовцями ДІАМ підозрюваний пропонував надати неправомірну вигоду за приховування факту відсутності лічильників та обладнання у трансформаторній підстанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: