Окупант неминуче відчуватиме нашу силу справедливості – звернення Зеленського

Читать на русском
Командувачі розуміють, що їхнє завдання – робити все, щоб придушувати вогонь терористів. І постійно працюємо з партнерами над тим, щоб далекобійність наших можливостей зростала, сказав Зеленський.

На звірячий ракетний обстріл Запоріжжя росіяни отримають як військову, так і юридичну відповідь України.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Окупант неминуче відчуватиме нашу силу. Силу справедливості в усіх сенсах слова», – сказав він.

Головне зі звернення українського лідера:

  • Щойно говорив із президентом Бразилії. Корисна розмова. Поновлюємо контакти між нашими державами на найвищому рівні. Я поінформував про атаки росії проти наших людей, про вбивства дітей, про удари по нашій цивільній інфраструктурі. Подякував Бразилії за підтримку нашої резолюції про мир і територіальну цілісність для України. Обговорили дипломатичні зусилля, що здатні зупинити російську агресію й повернути спокій нашій країні, регіону та всьому світу. Зокрема, міжнародні зусилля для реалізації нашої формули миру.

  • Говорив сьогодні і з президентом Швейцарії. Це перша наша розмова з новим Президентом. Подякував за пакет підтримки для України, для наших людей. Обговорили подальшу двосторонню співпрацю й можливу взаємодію на міжнародних майданчиках. Почув, що Швейцарія зацікавлена в реалізації нашої формули миру. Це дуже добрий сигнал.

  • Провів засідання Ставки – суто щодо фронтової й безпекової ситуації. Загальну доповідь зробив Головнокомандувач. Була доповідь розвідки. Детально – з конкретних бойових напрямків, від командувачів угруповань наших військ. ОСУВ «Хортиця» – ключова увага Бахмуту. ОСУВ «Таврія» – обговорили Донецький і Запорізький напрямки. Була детальна доповідь генерала Тарнавського.

  • Командувачі прекрасно розуміють, що їхнє завдання – робити все, щоб придушувати вогонь терористів. І постійно працюємо з партнерами над тим, щоб далекобійність наших можливостей зростала.

  • Підписав сьогодні кілька указів щодо нагородження наших воїнів. Загалом за цей день 847 захисників і захисниць відзначені державними нагородами. На сьогодні кількість наших захисників і захисниць, чия хоробрість і результативність були відзначені державними нагородами, вже понад 40 тисяч.

«Дякую всім, хто щодобово привчає росію до думки, що Україну не зламати», – підсумував президент.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський провів онлайн-зустріч із новим президентом Швейцарії Аленом Берсе. Сторони обговорили спільні проекти, у яких зацікавлені обидві держави.

Також Зеленський змінив голову Херсонської військової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: