НАБУ зобов’язали розслідувати можливу тендерну змову в Харкові на користь нардепів ОПЗЖ

Читать на русском
ВАКС зобов'язав НАБУ внести до ЄРДР відомості про можливу злочинну змову керівництва КП «Харківські теплові мережі», посадових осіб Харківської міської ради та інших. Як стверджують заявники, змова організована на користь екснардепів ОПЗЖ Столара та Абрамовича.
пресслужба НАБУ

НАБУ зобов'язали внести до ЄРДР відомості про можливу злочинну змову керівництва КП «Харківські теплові мережі», посадових осіб Харківської міської ради та ряду афілійованих фізичних і юридичних осіб, яка, на переконання позивачів, спрямована на розкрадання та привласнен ня бюджетних коштів і грошей, що надходять за міжнародними і державними програмами для покращення, відновлення, ремонту і будівництва теплових мереж і систем міста Харкова.

Таке рішення ухвалила у відкритому судовому засіданні слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Лариса Задорожна, розглянувши відповідну скаргу голови громадської організації «Нон-стоп».

Розслідувачі, що подали заяву до НАБУ та скаргу до Вищого антикорупційного суду, стверджують, що махінації з тендерами здійснюються за вказівками ексчленів ОПЗЖ Вадима Столара та Ігоря Абрамовича та під керівництвом їхніх ставлеників у Харківській міськраді Сергія Кузьміна та Віталія Мірошника.

У скарзі, яку задовольнила слідчий суддя ВАКС, зазначено, зокрема, про наявність у діях директора КП «ХТМ», осіб з його оточення, посадових осіб Харківської міської ради і пов'язаних з ними комерційних осіб ознак привласнення та розтрати у період з 2020 до 2023 року бюджетних коштів, міжнародних фінансових кредитів і допомоги для ремонту і реконструкції теплових мереж Харкова; виводу коштів з КП «ХМР», бюджету Харківської міської ради; укладання фіктивних угод, придбання послуг, робіт, товарів по завищеним цінам у попередньо визначених юридичних осіб, вчинених у складі злочинної організації, шляхом зловживання повноваженнями, в інтересах директора КП «ХТМ» та третіх осіб, чим завдано майнову шкоду в особливо великому розмірі – понад 200 млн грн; створення ряду фіктивних і підконтрольних підприємств, з метою ухилення від сплати податків і легалізації доходів злочинним шляхом, які, на думку заявника, містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 , ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364 КК України.

Нагадаємо, цього тижня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок, яким засудили до реального покарання колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» та експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал».

Як ми повідомляли раніше, торік до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна засудили колишнього директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Андрія Винниченка. Невдовзі касаційну скаргу на цей вирок розглядатиме Верховний Суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: