У Києві ліквідували канал нелегальних перевезень до окупованого Криму й Донецька

Читать на русском
В Києві викрили канал нелегальних перевезень до тимчасово окупованих Криму і Донецька та у зворотному напрямку.
ssu.gov.ua

В Києві викрили канал нелегальних перевезень до тимчасово окупованих Криму і Донецька та у зворотному напрямку.

Про це пише СБУ у Telegram-каналі.

«Служба безпеки заблокувала канал незаконного переправлення громадян до тимчасово окупованих районів України та у зворотному напрямку. Зловмисники налагодили трафік нелегальних пасажирських перевезень з Києва до тимчасово захоплених Донецька та АР Крим», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що маршрут пролягав через Європу, а далі в росію, звідки перевізники й заїжджали до окупованих територій. Вартість квитка становила 250 євро в одну сторону. Щотижня «бізнесмени» перевозити десятки клієнтів, а частину прибутків перераховували до бюджету «ДНР».

Правоохоронці вияснили, що до організації каналу причетний керівник столичної компанії-перевізника. До протиправної діяльності він залучив двох своїх синів, які перебувають за кордоном. Для нелегальних перевезень ділки використовували 6 автобусів з автопарку підприємства.

Розслідування триває.

У четвер, 16 лютого, також стало відомо, що СБУ оголосила про підозру голові російського «Промсвязьбанку», який контролює 100% фінустанов в окупованих регіонах України.

Раніше СБУ зібрала масштабну доказову базу на главу СК рф Олександра Бастрикіна. Виявлено його причетність до масових репресій у захоплених районах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: