Українці обрали журі нацвідбору на Євробачення-2023

Читать на русском
До складу журі національного відбору на Євробачення-2023 увійдуть Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна.

До складу журі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2023 увійдуть Тарас Тополя, Джамала та Юлія Саніна.

Результати голосування у додатку «Дія» оприлюднив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Нацвідбір на Євробачення-2023: оприлюднено лонг-лист учасниківОрганізатори назвали імена 36 учасників, які увійшли до лонг-листу національного відбору на Євробачення-2023.

«Лідерами опитування стали Тарас Тополь, Джамала та Юлія Саніна. Після підписання угоди вони офіційно стануть членами журі», – написав міністр.

Як пояснив Федоров, якщо хтось із лідерів опитування відмовиться, членом журі стане наступний за рейтингом кандидат. У голосуванні взяло участь понад півмільйона українців.

Також Федоров повідомив, що у грудні вперше в історії у «Дії» оберуть виконавця чи гурт, який представить Україну на Євробаченні.

Нагадаємо, фінал нацвідбору відбудеться у Києві 17 грудня. З метою безпеки захід пройде в укритті.

Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2023» пройде у Великій Британії, незважаючи на те, що у минулому шоу виграли представники України. Конкурс прийме місто Ліверпуль.

17 серпня в Україні почали приймати заявки на участь у національному відборі.

Переможці Євробачення-2022 український гурт Kalush Orchestra, які разом із Сергієм Притулою продали кубок за 900 тисяч доларів і направили гроші на допомогу ЗСУ, отримали новий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: