Погода в останні зимові вихідні: прогноз синоптиків

Читать на русском
Погода 25 та 26 лютого. Плюсова температура прогнозується у всій країні. Але місцями дощі та мокрий сніг.

На вихідні 25 та 26 лютого очікується плюсова температура по всій країні. Місцями можливі дощі, а також мокрий сніг та ожеледиця.

Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Коли до України прийде весняне тепло: харківський бабак Тимко дав прогнозНа Харківщині 2 лютого розбудили бабака-провісника Тимка ІІІ. Він спрогнозував, коли цього року чекати на весну.

Так, у суботу вдень на півдні, у Вінницькій, Кіровоградській та Черкаській областях очікуються практично квітневі +12…+14 °С, на Буковині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Полтавщині та Київщині — +10…+12 °С. У західних областях синоптики прогнозують до +10 °С, на Волині, Рівненщині, Чернігівщині та Донеччині — +7…+8 °С, у Сумах, Харківщині та Луганщині — до +5 °С. Вночі на заході країни термометри покажуть +2…+5 °С, на півдні, у центрі та на півночі – близько 0 °С, на сході – до -3 °С.

У центрі, на півдні та на півночі України ймовірні помірні дощі, у західних регіонах — сильні. У таку погоду краще відсидітися вдома і, наприклад, напекти млинців або наварити гору вареників, щоб ситно попрощатися з Масляною.

У неділю, 26 лютого, найтепліше буде на півдні та південному сході країни, де термометри покажуть +13…+15 °С вдень та до +7 °С вночі. На сході та в Кіровоградській області очікується +8…+10 °С, у центральних областях повітря прогріється до +4…+6 °С, на заході та півночі — до +3…+4 °С.

На Закарпатті, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях неділя буде похмурою та дощовою. Також помірні дощі можливі на півдні, у центрі та на сході. У північних регіонах дощ буде хмарним, але без істотних опадів.

Нагадаємо, харківський бабак Тимка дав прогноз, коли в Україну прийде весняне тепло.

Метеорологи зазначали, що температурні рекорди цієї зими свідчать про зміну клімату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: