Україна збільшила смугу вздовж кордону з двома сусідніми державами: подробиці

Читать на русском
Ці зміни потрібні, щоб прикордонники могли посилити засоби захисту кордону з росією та Білоруссю, в тому числі облаштувати там й мінні поля.

24 лютого Верховна рада збільшила смугу вздовж кордону з російською федерацією та Білоруссю до 2 км завширшки. Ця територія буде замінована.

Про це повідомила Державна прикордонна служба у Facebook.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

«Верховна рада України конституційною більшістю проголосувала за проєкт закону 7475 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону». Законопроєкт передбачає зміни до деяких законів України щодо захисту державного кордону України, а саме: смуга вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордону збільшиться до 2 км завширшки. Це, практично, буде замінована територія», – йдеться у повідомленні.

Змінити межі кордонів пропонують лише там, де Україна межує з росією та Білоруссю — до двох кілометрів. Таку зону називають прикордонною смугою. Відповідно до законодавства, зараз там виділено 30-50 метрів по суші, берегу, озеру чи іншій водоймі. А відповідно, в тих ділянках діє прикордонний режим, за яким діють певні правила в’їзду, перебування, проживання чи пересування певною ділянкою прикордонної смуги.

Закон вступить у дію після того, як його підпише президент.

Раніше в ОПУ повідомляли про хід будівництва стіни на кордоні з Білоруссю.

Також повідомлялося про те, що Польща збудує стіну на кордоні з Білоруссю за 350 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: