Розкрадання зерна: суд продовжив обов'язки директора Полтавського КХП

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії процесуальних обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 30 вересня строк дії обов'язків, покладених на відстороненого директора державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів» Олега Ілюху, підозрюваного у розкраданнях зерна.

Таке рішення 27 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного - задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 травня 2022 року (справа №991/1742/22) на підозрюваного (Олега Ілюху – ред.). Термін дії обов'язків, покладених слідчим суддею на підозрюваного (Олега Ілюху – ред.) визначити до 30 вересня 2022 року, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, у 2016-2018 роках директор ДП «Полтавський КХП» Гліб Ульяненко (наразі переховується в росії) у співучасті та за попередньою змовою з директором ТОВ «Продзернопром» Олегом Ілюхою, ексвласником ТОВ «Продзернопром» і ТОВ «Хардінвест» Олегом Наденом, підбуривши начальника елеватора ДП «Полтавський КХП» до складання та видачі неправдивих документів, заволоділи зерном пшениці.

Загалом ідеться про зерно пшениці 2 А класу у кількості 1768,85 тон вартістю 9,11 млн грн і 3 А класу у кількості майже 1115 т вартістю 5,68 млн грн, що зберігалося на ДП «Полтавський КХП». Заволодіння відбулося шляхом фіктивного відображення надходження зерна від компаній ТОВ «Продзернопром» та ТОВ «Хардінвест» у бухгалтерському обліку державного підприємства, внаслідок чого державному підприємству завдано шкоди на загальну суму майже 14,8 млн грн.

Нагадаємо, 22-23 лютого НАБУ і САП повідомили про підозру низці осіб у махінаціях з зерном. Нещодавно АП ВАКС відсторонила від посади чинного директора ДП «Полтавський КХП» Олега Ілюху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: