Спроба підкупу суддів Полтави: адвокату продовжили нічний домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під домашнім арештом.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 березня строк тримання під нічним домашнім арештом адвоката Олега Бутиріна, якого НАБУ і САП підозрюють у спробі підкупу суддів Київського районного суду Полтави та Полтавського апеляційного суду.

Таке рішення 17 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Продовжити строк дії запобіжного заходу застосованого ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 22 грудня 2022 року (справа №991/6532/22) до підозрюваного (Олега Бутиріна – ред.) у вигляді домашнього арешту за місцем його фактичного проживання. Заборонити підозрюваному без дозволу залишати зазначене житло у нічний час з 22:00 до 06:00 наступної доби - до 13 березня 2023 року», – йдеться в ухвалі.

За версією слідства, громадянин звернувся до юриста, який позиціонував себе помічником адвоката, за правовою допомогою у зв'язку з притягненням до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані. Проте вказаний правник замість надання юридичної допомоги схилив громадянина «вирішити» це питання із суддею Київського райсуду Полтави за «винагороду», залучивши для цього свого знайомого адвоката. Попри намагання зловмисників, їм так і не вдалось надати неправомірну вигоду, натомість суд визнав громадянина виним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

Тоді вказані особи пообіцяли «скасувати» це рішення в апеляційному порядку за 1800 доларів, залучивши до вчинення злочину ще одного адвоката. Після передачі другої частини коштів – 1500 дол. та проведення необхідних слідчих дій зібрано достатньо доказів для обґрунтованого повідомлення про підозру трьом особам.

Нагадаємо, ВАКС обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у справі про спробу підкупу суддів з Полтави. Пізніше суд визначив запобіжний захід ще одному підозрюваному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: