Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок судді Київського ОАС Брагіній

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на вирок, який оголосили судді Київського окружного адмінсуду.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким визнали винуватою в умисному неподанні декларації суддю Київського окружного адміністративного суду Олександру Брагіну.

Таке рішення 17 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою обвинуваченої (Олександри Брагіної – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 13 січня 2023 року в кримінальному провадженні №52021000000000529 від 12 листопада 2021 року про обвинувачення (Олександри Брагіної – ред.) у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав суддю Брагіну винуватою і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисяч грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік.

За версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або громадських робіт до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили судді Київського ОАС Брагіній про підозру. В листопаді 2022 року обвинувальний акт стосовно судді Брагіної скерували до Вищого антикорупційного суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: