В «УЗ» хочуть позбутися російських та радянських назв: що відомо

Читать на русском
Першими претендентами на зміну назви стали два великі структурні підрозділи УЗ – Південна та Південно-Західна залізниці. Вибрати нові назви для філій можна буде у додатку Дія.
Фото: УЗ

В «Укрзалізниці» розробили масштабну програму повної відмови від російських та радянських назв та символів.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Програма отримала назву «Залізна українізація». Вона почне діяти найближчим часом та буде розрахована на три роки.

В УЗ розповіли про боротьбу з квитковими спекулянтамиВ Укрзалізниці борються зі зловживанням та спекуляціями всередині компанії. Вже звільнено працівників, які перепродували квитки на популярний рейс

У компанії повідомили, що планують боротися з усіма символами, які пов'язують залізничну галузь України з країною-агресором: назвами залізниць, кілометражами, радянськими барельєфами, назвами станцій тощо.

Першими претендентами на зміну назви є два великі структурні підрозділи «УЗ» – «Південна» та «Південно-Західна» залізниці, які отримали такі позначення ще на початку минулого століття, враховуючи їхнє розташування щодо Москви.

Нові назви цих підрозділів вже з 1 березня можна буде обирати у «Дії».

«Настав час нарешті позбутися радянського та імперського минулого, яке понад 100 років просочувало українську залізницю, викинути на звалище історії все, що пов'язує нас і заважає розвиватися. Час повністю українізувати залізницю», — підсумували в «УЗ».

Напередодні стало відомо, що Укрзалізниця розширила мережу залізничних сполучень України та Польщі. Призначено два нові поїзди.

Раніше повідомлялося, що УЗ продає «символічні квитки» до Херсона, Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: