В УЗ розповіли про боротьбу з квитковими спекулянтами

Читать на русском
В Укрзалізниці борються зі зловживанням та спекуляціями всередині компанії. Вже звільнено працівників, які перепродували квитки на популярний рейс

У компанії «Укрзалізниця» змінили схему продажу квитків на міжнародні рейси. Відтепер вони продаватимуться в онлайн-режимі – це унеможливить їх перепродаж.

Про це повідомили у прес-центрі «Укрзалізниці».

У рамках боротьби зі зловживанням та спекуляціями усередині компанії «Укрзалізниця» звільнила працівників, які допомагали перекупникам отримувати квитки на рейс Київ – Варшава – Київ. Продаж квитків на міжнародні рейси перевели в онлайн, щоб «не залишити шансів спекулянтам».

З листопада 2022 року продаж квитків на напрямок Київ – Варшава – Київ перевели винятково в онлайн-канали – через застосунок, чат-бот і офіційний сайт УЗ. Також дозволяється купувати не більше чотирьох квитків в одні руки.

«З першого ж дня дії нових правил у відкритому доступі з’явились квитки для пасажирів. Кожен щодня о 08:00 має рівну прозору можливість придбати квитки на надпопулярний рейс. Зауважимо, продаж здійснюється на 20 діб наперед, а квитки на кожен наступний 20-й день надходять у продаж щодня рівно о 08:00», – розповіли у компанії.

Перший поїзд Інтерсіті обладнали терміналами Starlink – УЗПерший поїзд Інтерсіті+ обладнаний терміналом Starlink. Протягом року інтернет від Starlink з'явиться у всіх Інтерсіті.

Всі квитки, що повертатимуться на конкретну дату, вводитимуться у систему чітко за один день до дати поїздки між 08:00 та 09:00 ранку. А квитки, які будуть здаватись день у день, повертатимуться в систему не пізніше, ніж за 30 хвилин після здачі, зазначили в УЗ.

Також повідомляється, що нові правила змусили перекупників перелаштували алгоритми своїх дій на «онлайн-рейки». Тому порушники розпочали полювання на квитки з повернень.

«Ми здійснили низку «контрольних закупівель» за оголошеннями в мережі, де за «комісію» пропонували знайти квитки на Варшаву. Відслідкували, куди ведуть ниточки, хто здійснював повернення з порушенням встановлених правил», – йдеться у повідомленні.

Матеріали справи передали відповідним органам, а усіх причетних працівників, на яких впала підозра, звільнили. Перекупники могли вихоплювати до 90 квитків на місяць лише на варшавський рейс.

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» повідомили, чи підвищуватимуться ціни на проїзд.

Також НАБУ завершило розслідувати справу про спробу заволодіти 5 млн грн філії УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: