Українські рятувальники повернулись після розбору завалів у Туреччині

Читать на русском

Українські спеціалісті ДСНС допомагали здійснювати пошукову-рятувальну операцію та ліквідовувати наслідки потужного землетрусу.
ДСНС УкраїниІгор Клименко/ Facebook

З Туреччини повернулася перша група українських рятувальників, що працювали у місті Антак'я. Більше тижня вони допомагали турецьким колегам розшукувати людей під завалами.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

В неділю, 19 лютого, додому повернулася перша група українських спеціалістів, які працювали в Туреччині після руйнівного землетрусу, що стався там 6 лютого.

«Понад тиждень наші фахівці з ДСНС України допомагали турецьким колегам розшукувати людей під завалами та ліквідовувати наслідки землетрусів. Не дивлячись на те, що Україна сама нині у полум’ї війни, ми готові надати потребуючим підтримку в біді. Бо сильні завжди допомагають та рятують. Слабкі ж здатні тільки нищити та вбивати», – зазначив він.

Також міністр подякував бійцям ДСНС за їхню службу.

Нагадаємо, для проведення рятувальних заходів ДСНС України направила до Туреччини 87 рятувальників, 16 одиниць спеціальної техніки, два літаки та десять службових собак, спеціально навчених пошуку живих людей у завалах.

Сообщалось, что украинские спасатели вытащили из-под завалов в Турции женщину, пролежавшую под обломками 8 дней.

Также ГСЧС показывала работу украинских спасателей в Турции.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: