Євросоюз відправляє до Туреччини пошуково-рятувальні групи

Читать на русском
Після масштабного землетрусу в Туреччині Євросоюз мобілізував своїм пошуково-рятувальні групи.

Після масштабного землетрусу в Туреччині Євросоюз мобілізував своїм пошуково-рятувальні групи.

Про це повідомляє офіційний сайт Єврокомісії у понеділок, 6 лютого.

Україна готова направити до Туреччини рятувальників для допомоги після землетрусуУкраїна може відправити своїх рятувальників до Туреччини для допомоги постраждалим після землетрусу.

Відомо, що команди рятувальників швидко мобілізували з Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Франції, Греції, Угорщини, Мальти, Нідерландів, Польщі, Румунії - для надання негайної допомоги на місці події. Допомогу Туреччині запропонували також Іспанія та Словаччина.

Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації підтримує прямий контакт із органами влади Туреччини для координації подальшої допомоги, яка може бути необхідною.

Крім того, було задіяно європейську супутникову систему Copernicus для надзвичайного картографічного супроводу рятувальних робіт у уражених землетрусом регіонах.

Наголошено, що Європейський Союз також готовий підтримати постраждалих у Сирії за своєю чинною програмою гуманітарної підтримки.

Нагадаємо, за останніми даними, у Туреччині та сусідній Сирії, яка також постраждала від підземних поштовхів, загинули 1388 людей. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вже заявив, що землетрус став наймасштабнішим у країні з 1939 року: впало 2818 будівель.

Президент України Володимир Зеленський вже висловив співчуття турецькому лідеру та запропонував допомогу у подоланні наслідків катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: