У Туреччині дівчина провела під завалами 10 днів – її врятували

Читать на русском
Дівчина вижила, будучи пораненою і в умовах сильного морозу, протягом 10 днів. Але такі порятунки стають все більш рідкісними.
Врятована дівчинаФото: Anadolu Agency

У Туреччині рятувальники дістали дівчинку-підлітка через 248 годин після руйнівного землетрусу. Весь цей час вона знаходилась під завалами.

Про це повідомляє ВВС.

17-річну Алейну Олмез врятували у Кахраманмараші, неподалік від епіцентру одного із землетрусів. Дівчина отримала поранення, але змогла весь цей час – 10 днів, в умовах морозу – протриматись до моменту, поки її знайдуть рятувальники.

«Дівчина виглядала здоровою. Вона відкривала та закривала очі», – сказав шахтар Алі Акдоган, який брав участь у рятувальній операції.

За його словами, що всі хто працює над ліквідацією наслідків землетрусів щиро радіють, коли вдається дістати з під завалів когось живим. Навіть якщо це тварини. Адже подібні порятунки стають усе більш рідкісними.

Зазначимо, пошуково-рятувальні роботи у зоні лиха тривають уже 12-й день.

Нагадаємо, підтверджена кількість жертв руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії, що сталися 6 лютого, перевищила 41 тисячу осіб.

Також повідомлялося, що у Сирії, яка також сильно постраждала через землетрус, з-під завалів врятували немовля – усиновити дитину бажають тисячі людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: