Спроба підкупу судді: ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості

Читать на русском
Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з обвинуваченою в корупції адвокаткою.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з адвокаткою Анною Беліогло. Їй призначили покарання у вигляді 5 років умовно з іспитовим строком у 3 роки.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Раніше, за інформацією «Слово і діло», адвокатка Беліогло пішла на угоду зі слідством.

«Колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості між прокурором САП та обвинуваченою, яка є адвокатом. Адвоката визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень... На підставі ст. 70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом повного складання призначених покарань, остаточно ВАКС призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Утім, відповідно до ч. 2, ст. 75 КК України суд звільнив обвинувачену від відбування основного покарання строком 5 років позбавлення волі з випробуванням», – інформує суд.

У ВАКС додали, що обвинувачена протягом іспитового строку має не вчинити нового злочину та виконати покладені на неї обов'язки: періодично з'являтиметься для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомлятиме уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; не виїжджатиме за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. Іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, 28 вересня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокатці Анні Беліогло. Їй інкримінували підбурюванні до надання 1700 доларів неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду Таїсії Цюрі. Гроші мали надатися за скасування постанови про притягнення до громадянина України Романа Мельниченка до адміністративної відповідальності на водіння у нетверезому стані. Водія оштрафували на 17 тисяч грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Слідство встановило, що сама суддя про одержання коштів нічого не знала. Однак у справі фігурував помічник іншого судді Одеського апеляційного суду Юрій Романенко. У жовтні йому повідомили про підозру у зловживанні впливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: