ЗСУ відбили 20 нових атак окупантів: зведення Генштабу

Читать на русском
Росіяни зосереджуються на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.
Фото: Генштаб ЗСУ

За добу українські військові відбили атаки рф в районах населених пунктів Гряниківка і Синьківка Харківської області; Стельмахівка, Червонопопівка і Кремінна - Луганської та Виїмка, Федорівка, Дубово-Василівка, Роздолівка, Парасковіївка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Веселе, Водяне, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка і Вугледар на Донеччині.

Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу 18 лютого.

Роковини вторгнення росії в Україну: у повітряних силах ЗСУ готуються до провокацій ворогаНаближаються сакральні дати для росіян, тому вірогідність нанесення ворогом масованого ракетного удару дуже висока. Але Повітряні сили України готові його відбивати.

Так, основні зусилля армії росії зосереджуються на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Протягом доби окупанти завдали 10 ракетних та 29 авіаційних ударів. Здійснили 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Обстріли зазнали райони населених пунктів Колос Чернігівської області; Мефедівка, Бачівськ, Есмань, Харківка, Заруцьке, Кіндратівка, Юнаківка, Запсілля, Майське та Мезенівка Сумської області, а також Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Борисівка, Борисівка, Веселе, Стариця, Красне Перше на Харківщині.

На Куп'янському та Лиманському напрямках війська рф обстріляли понад 15 населених пунктів. Це Гряниківка, Кучерівка, Крохмальне та Берестове Харківської області; Першотравневе, Невське, Краснопопівка, Кремінна в Луганській області та Кузьмине, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку рф атакувала понад 20 населених пунктів, зокрема, Роздолівка, Залізнянське, Парасковіївка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках артилерійські обстріли зафіксовано у 20 районах населених пунктів. Серед них – Авдіївка, Водяне, Веселе, Першотравневе, Красногорівка, Мар'їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогонь армії рф потрапили райони 25 населених пунктів, включаючи Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївку, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське та Придніпровське Запорожське.

На Херсонському напрямку від російського артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 25 населених пунктів, включаючи Михайлівку, Новоолександрівку, Гаврилівку, Зміївку, Веселе, Козацьке, Іванівку, Токарівку, Микільське, Садове та Антонівку Херсонської області.

Нагадаємо, як заявив президент України Володимир Зеленський, у цій війні немає альтернативи українській перемозі.

В ОПУ закликали уважно слухати ЗСУ у річницю вторгнення, 24 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: