Стало відомо, скільки цивільних залишилось у Бахмуті

Читать на русском
В місті йдуть важкі бої, ворожа артилерія працює по житлових кварталах. Але у місті лишається 6 тисяч мирних жителів.
Фото: Олексій Рева/ Facebook

Ситуація у Бахмуті Донецької області дуже складна. Ворог обстрілює житлові квартали, щодня гинуть мирні жителі. Але попри це у місті все ще залишаються 6 тисяч цивільних.

Про це пише віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Telegram.

«В місті йдуть важкі бої. Ворожа артилерія працює по житлових кварталах. Щиро кажучи, мене дуже дивує, що там досі роблять 6 тисяч цивільних. Саме стільки людей залишаються в місті за останніми даними», – написала вона.

За її словами, лише за вчора у місті загинули 5 цивільних, 9 отримали поранення. Вона у чергове закликала цивільних, які досі перебувають у Бахмуті, евакуюватись.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

«Якщо ви є адекватними, законослухняними та патріотичними громадянами, ви маєте негайно евакуюватись. Бо, коли ви залишаєтесь у місті, то: по-перше, наражаєте на небезпеку себе та своїх близьких, особливо дітей, які змушені залишатись разом з вами; по-друге, створюєте додаткові проблеми та ризики всім тим людям, які намагаються вам там допомагати (військові, Нацполіція, волонтери)», – пояснила Верещук.

Крім того, за її словами, цивільні заважають нормально працювати в місті нашим силам оборони та безпеки, оскільки військові змушені постійно зважати на їх безпеку. За словами мера Бахмута Олексія Реви, більшість бахмутян не хочуть покидати те, що було нажите роками.

«Здається неможливим звикнути жити під постійними обстрілами, але за місяці війни бахмутяни втратили почуття перестороги та призвичаїлися до війни. Не полишаючи надії, продовжуємо вмовляти земляків до евакуації. На жаль, переконання діють не на всіх. Більшість не можуть покинути нажите роками. Але це не те, чим маємо сьогодні перейматися. Головне в житті – це саме життя»,написав Рева у Facebook.

Нагадаємо, в'їзд до Бахмуту обмежили з 13 лютого. Це стосується всіх цивільних, зокрема волонтерів та журналістів.

Також президент Володимир Зеленський висловився про ситуацію в Бахмуті, заявивши, що там найскладніша ситуація з усіх, що є на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: