Російські військові все менше довіряють командуванню – Маляр

Читать на русском
Окупанти все менше довіряють командуванню. Втрати деяких загонів досягають 80%. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Наступ ворога на Сході України триває, ситуація напружена. Втрати в деяких загонах окупантів сягають 80 відсотків. Крім того, військові рф втрачають довіру до командування.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

За її словами, українські захисники не дають ворогу досягти поставлених цілей. Більше того, вони завдають окупантам дуже серйозних втрат.

«Зокрема, в деяких штурмових загонах ПВК «Вагнера» та підрозділах 2 АК втрати становлять до 80% особового складу», – наголосила Маляр.

Також заступниця міністра повідомила, що загиблих і поранених росіяни евакуюють або дуже обмежено або не роблять цього взагалі. Це призвело до суттєвого зниження рівня довіри серед особового складу до рішень командування щодо ведення бойових дій.

«Все більше російських військовослужбовців усвідомлює, що їх командири неадекватно оцінюють обстановку на полі бою, про що свідчить інтенсивне застосування так званих «загонів смертників» – підрозділів, укомплектованих недостатньо підготовленими мобілізованими, які щодобово зазнають великих бойових і санітарних втрат», – підкреслила посадовиця.

Крім того, за її словами, зараз, зокрема, тільки один навчальний центр на території Ростовської області відправляє близько 500 поспіхом навчених мобілізованих щотижня. Більшість з них проходять прискорений курс підготовки від 14 до 21 доби.

Такі військовослужбовці, не погоджуючись з роллю « смертників», навмисне пошкоджують бойову техніку, яка, не здійснивши жодного пострілу, з повним боєкомплектом відправляється на ремонтні бази, зазначила Маляр.

Окупанти постійно змінюють тактику у битві за Бахмут.

Росія прагне приховати значні втрати військової техніки

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: