Росія може залучати до організації атак дронів курдських найманців – розвідка

Читать на русском
Країна-агресор, ймовірно, залучає іноземних найманців для організації атак дронів по території України.

Країна-агресор, ймовірно, залучає іноземних найманців для організації атак дронів по території України.

Про це йдеться у перехопленні розмови двох операторів Shahed, опублікованій Головним управлінням розвідки Міноборони.

Так, 10 лютого, під час чергової масованої атаки по Україні, ГУР перехопило розмову операторів іранських дронів, які уточнюють координати мети.

Україна готова розірвати дипвідносини з Іраном – КулебаГлава МЗС України вважає, що Іран перетнув межу, коли почав постачати росії дрони-камікадзе для атаки на інфраструктурні та житлові об'єкти.

При цьому оператори спілкуються діалектом курдської мови із вкрапленням слів на фарсі. Це говорить про те, що командування рф залучає до атак по території України не лише іранських інструкторів, які навчають окупантів використанню безпілотників.

Перехоплення може свідчити про те, що на боці росії також воюють й курдські найманці, які мають досвід бойового використання Shahed.

Під час проведення своїх операцій у Сирії російські війська вже залучали збройні загони, які складалися із курдських та афганських найманців.

Нагадаємо, протягом п'ятниці, 10 лютого, окупаційна армія завдала 18 ракетних ударів по Запоріжжю, використовуючи дрони-камікадзе, ракети С-300 та Х-101.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: