В Україні створили дрон-камікадзе «Кобра» з дальністю ураження до 300 км

Читать на русском
Українські інженери розробили дрон-камікадзе, здатний знищувати цілі на дальності до 300 км. За функціоналом він схожий на іранські Шахеди.
Віталій Бризгалов/ Facebook

Інженери з Кривого Рогу розробили дрон-камікадзе «Кобра», здатний знищувати цілі на дальності до 300 км. Він значно дешевший за зарубіжні аналоги. Безпілотник проходить випробування на полігоні.

Про новий український безпілотник розповів розробник Віталій Бризгалов у Facebook.

«Cobra - це БПЛА літак, який дуже відрізняється від існуючих. Він сталевий. Це його мінус, і це його плюс. Це його специфіка. Його видно і чутно як і всім відомі потойбічні апарати», – пише Віталій Бризгалов.

Безпілотник за функціоналом схожий на іранські «Шахеди». Він розвиває швидкість до 150 км/год. Потужний двигун здатний нести боєкомплект на відстань до 300 км.

За словами Бризгалова, у дрона специфічні завдання і специфічне застосування.

«Він має кілька версій обладнання. Від найпростішого, до складного керованого. Його сутність це створити кошмар, відсутність сну і спокою для рппо. Він здатен вмикати сирени сильно глибше ніж інші. Кілька десятків їх , можуть паралізовувати і вимикати цілі напрямки ппо, і робити здоровенні дірки в їхній обороні. А потім робити бавовну поки вони шукають де ще взяти дорогущі ракети», – зазначив інженер.

Безпілотник «Кобра» вже проходить випробування на виконання завдань у ЗСУ, тому всі особливості українського дрону-камікадзе поки що не розкривають.

Нагадаємо, у ЗСУ назвали кількість збитих дронів Shahed за вечір п'ятниці.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що захисники України потребують сотні тисяч дронів.

Також повідомлялося, що на фронт передали ще 12 українських безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: