Литва передала Україні партію автоматичних гармат L-70

Читать на русском
У суботу, 11 лютого, стало відомо, що до України прибули зенітні гармати L-70 і боєприпаси від Литви.
Arvydas Anušauskas, Twitter

У суботу, 11 лютого, стало відомо, що до України прибули зенітні гармати L-70 і боєприпаси від Литви.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

За його словами гармати L-70 допоможуть захистити критичну інфраструктуру України від російських атак. Литва передала також і боєприпаси до них.

«Партія відправлених Литвою зенітних гармат L-70 та боєприпаси до них, які допоможуть захистити критичну інфраструктуру, вже прибула до України», – йдеться в повідомленні.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

L70 – автоматична 40-мм зенітна гармата шведського виробництва. Розробником зброї вважається концерн Bofors, який реалізував проєкт на основі гармати Bofors L60. Варто зауважити, що її активно застосовували за часів Другої світової війни.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк після нових ракетних ударів ворога закликав світових політиків ухвалити «швидкі ключові рішення» про передачу зброї Україні.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак нещодавно заявив, що питання далекобійної зброї та винищувачів для України може вирішитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: