Глава Євроради про зброю для України: Ми маємо конкретні рішення

Читать на русском
Євросоюз має конкретні рішення для того, щоб надавати Україні технічну допомогу зброєю, щоб відкинути агресора.
фото: hromadske.radio

Влада Євросоюзу запросила президента України Володимира Зеленського на саміт до Брюсселя для прийняття конкретних рішень щодо передачі зброї, які були затверджені раніше.

Про це заявив голова Євроради Шарль Мішель на брифінгу у четвер, 9 лютого.

Україна може отримати винищувачі F-16 або МіГ-29: порівняння літаківЗахід може передати Україні винищувачі F-16 чи МіГ-29. На інфографіці – порівняння їхніх характеристик.

«Коли ми говорили із Зеленським про те, що, можливо, він приїде до Брюсселя, щоб виступити, то це робилося для того, щоб ухвалити конкретні рішення. Це не просто слова. Ми маємо конкретні рішення для того, щоб надавати технічну допомогу зброєю, щоб відкинути загарбника. Ми й надалі надсилатимемо допомогу», – сказав він.

У свою чергу Зеленський зазначив, що він просто не має права повертатися із закордонних поїздок без жодних позитивних результатів для України. Вони залежать від партнерів та від нього особисто.

«Для мене важливо, щоб усі переговори закінчувалися результатом. Може це звучить нахабно, але це не цинізм з мого боку, це прагматизм. І повірте, вже жодних почуттів. Ми рік тому їх лишили. Жодних почуттів, просто прагматика. Нам, щоб вижити, потрібна ця зброя», – заявив президент.

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцелером Німеччини Олафом Шольцем заявив, що Україна потребує західної зброї для того, щоб закінчити війну, яку розв'язала росія. Допомога від партнерів та союзників необхідна саме зараз.

Голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що питання далекобійної зброї та винищувачів для України може вирішитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: