ДБР проводить обшуки в екснардепа Котвицького

Читать на русском

Органи правопорядку проводять низку слідчих дій, у тому числі в колишнього члена українського парламенту від Народного фронту.

Державне бюро розслідувань проводить обшуки в колишнього члена парламенту VIII скликання від фракції «Народного фронту» Ігоря Котвицького. Йому закидають завдання збитків на видобутку газу в державних надрах.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«Державне бюро розслідувань спільно з СБУ викрили протиправну діяльність колишніх високопосадовців, які отримували незаконні надприбутки від видобутку газу з державних надр. Сьогодні правоохоронці провели обшуки у колишнього народного депутата України VIII скликання. Він за попередньою змовою з посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України», Держгеонадра, ТОВ «Сахалінське» та комерційними структурами у період 2003-2022 років завдав значних збитків державі. Можлива сума збитків державі може сягати сотень мільйонів гривень», – інформує відомство.

У самому повідомленні не вказується прізвище екснардепа, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Ігоря Котвицького. Cаме він є співвласником ТОВ «Сахалінське» разом із колишнім депутатом Віталієм Даніловим. До того ж, у телеграм-каналах також оприлюднили фотографію з обшуків у Котвицького.

За версією слідства, за вказівками екснардепа держструктури надавали спецдозволи на видобуток газу з відвертим порушенням процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю клали «до кишені» організатори оборудки.

Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження відкритого за фактом зловживання службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Нагадаємо, СБУ та ДБР проводять обшуки по всій вертикалі митниці. Раніше СБУ також провела обшуки в представників компаній, підконтрольних нардепу Вадиму Столару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: