В Одесі залишаються без світла більше половини споживачів – Міненерго

Читать на русском
В Одесі зберігається складна ситуація з електропостачанням. Тільки трохи більше 40 відсотків споживачів отримують світло за графіками.
фото РБК-Україна

В Одесі зберігається складна ситуація з електропостачанням. Тільки трохи більше 40% споживачів отримують світло за графіками.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго 8 лютого.

Споживання електрики зросло через морози, у трьох областях сьогодні відключень не буде – «Укренерго»У Запорізькій, Донецькій та Миколаївській областях сьогодні не буде відключень світла, в Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

«Станом на середу частка знеструмлених споживачів міста та району становить близько 58% від їх загальної кількості. Забезпечено живлення об'єктів критичної інфраструктури та черговість подачі напруги на інших споживачів відбувається згідно зі складеним графіком», - йдеться у повідомленні.

У Міненерго додали, що сьогодні, незважаючи на значне похолодання та зростання попиту на електроенергію, обсяг дефіциту потужності в країні залишається на рівні попередньої доби. Цього вдалося досягти завдяки ремонтам енергоблоків електростанцій та теплоелектроцентралі та значним обсягам гідроресурсів.

Через дефіцит потужності найбільша частка відключених споживачів у Волинській, Закарпатській, Кіровоградській, Одеській областях та у Києві.

Нагадаємо, 7 лютого у Кабміні заявили, що в Одесі поступово покращується ситуація з електроенергією після аварій на підстанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: