Кияни зможуть отримувати попередження про відключення світла через СМС – Yasno

Читать на русском
Мешканці столиці відтепер зможуть дізнатися про відключення світла у своїй черзі за допомогою SMS-повідомлень на телефони.

Мешканці столиці відтепер зможуть дізнатися про відключення світла у своїй черзі за допомогою SMS-повідомлень на телефони.

Про це повідомив гендиректор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, Yasno уклало договір із компанією мобільного оператора lifecell, і тепер користувачі мають доступ до нової послуги.

В Одесі оновили графіки відключення світла після аваріїВ Одесі та Одеському районі сьогодні діятимуть графіки дві години зі світлом, вісім годин – без світла.

«Ми з колегами з lifecell запустили сервіс SMS-нагадувань про час можливих стабілізаційних вимкнень. Ви отримаєте повідомлення від lifecell десь за 15 хвилин до того, як світло має бути вимкнене за графіком. Також повідомлення надійде, якщо будуть задіяні екстрені відключення», - написав Коваленко.

Щоб підключити послугу треба набрати *277#, потім активувати сервіс та вказати групу відключення.

Коваленко зазначив, що нововведення допоможе дізнатися про відключення світла навіть у разі відсутності доступу до Інтернету.

«Поки що послуга працює тільки для Києва і тільки для лайфу, але не виключаю, що до нас приєднаються партнери та інші міста, де працює YASNO», - розповів він.

За словами енергетиків, в Україні зросло споживання електроенергії через морози, водночас її виробництво також зросло. Дефіцит потужності в енергосистемі зберігається, особливо увечері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: